Karamelová jedenáctka Staropramen

Autor: Petr Nahodil <p.nahodil(at)centrum.cz>, Téma: Pivní aktuality, Vydáno dne: 01. 08. 2010

Světlý jedenáctistupňový ležák – zaujme už po prvním doušku svou originální chutí. Tu způsobuje využití tří druhů sladu: českého, bavorského a karamelového.

S nápadem na inovovanou recepturu přišel Jan Špaček, technolog výroby piva ve Staropramenu.



"Nápad, jak využít karamelový slad na přípravu trošku "jiného" světlého ležáku, jsem nosil už nějakou dobu v hlavě. Když se pak Staropramen rozhodl začít připravovat jedenáctistupňové pivo, rozhodl jsem se pro malý experiment při vaření. Už první várka ukázala, že vyšší dávka karamelového sladu, při využití speciálního postupu přípravy, pivo chuťově pozvedne a přidá mu další rozměr kvality. Zákazníci pak ve slepém testu z řady námi připravených vzorků vyhodnotili novou jedenáctku s karamelovým sladem jako nejzajímavější."

Nový 11° Staropramen